Home

Home

Written by Administrator on . Posted in Uncategorised

Kortdurende opleidingen Positieve Psychologie in de praktijk

From fixing what’s wrong, to building what’s strong

Positieve psychologie heeft de laatste 15 jaar enorm aan terrein gewonnen binnen de psychologische wetenschap. Daar waar de traditionele psychologie zich voornamelijk bezighoudt met het verminderen van pathologie, dysfuncties en tekortkomingen, richt de positieve psychologie zich juist op het versterken van positieve eigenschappen van mensen, zoals hun kwaliteiten en vaardigheden.

De wetenschap laat in toenemende mate zien dat de traditionele, probleem georiënteerde visie op het menselijk functioneren ontoereikend is en in sommige gevallen zelfs een averechts effect heeft. Onderzoek laat bovendien zien dat het versterken van positieve kwaliteiten, zoals dankbaarheid en optimisme, niet alleen leidt tot een afname in psychische problematiek, maar tegelijkertijd de veerkracht vergoot. Hierdoor wordt de kans op terugval kleiner. Binnen de positieve psychologie wordt echter niet naar het positieve gekeken zonder erkenning van negatieve aspecten van het leven, zoals pijnlijke emoties, falen en andere problemen. Juist de erkenning van het negatieve en het positieve resulteert in een completer beeld van het menselijk functioneren.

De kennis en technieken uit de positieve psychologie kunnen direct gebruikt worden in een klinische context alsook bij mensen zonder specifieke klachten om:

  • meer veerkracht (resilience) te ontwikkelen
  • persoonlijke waarden te identificeren en gedrag volgens deze waarden te bevorderen
  • een meer effectieve relatie tot problemen te ontwikkelen
  • algemeen welzijn (geluk) blijvend te vergroten

SeeTrue biedt in samenwerking met Mindfulness Extended een 8-daagse opleiding “Positieve psychologie in de praktijk” aan. Deze opleiding geeft een uitvoerig inzicht in de theoretische achtergrond en de praktische toepassing. Na deze opleiding bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de positieve psychologie en in staat een breed scala aan technieken doeltreffend te implementeren binnen uw vakgebied.
Andere opleidingen van SeeTrue zijn de mindfulness-, de ACT- en de heartfulness-opleidingen.

De opleiders zijn dr. Elke Smeets en Barbara Kuiters.

 

Testimonials

Eendaagse powerworkshops positieve psychologie

Vol praktische tools

  • Positieve Psychologie en Coaching
  • Positieve Psychologie voor Mindfulness-trainers
  • Positieve Psychologie voor ACT-trainers

Meer info

Accreditatie

Eerdere positieve psychologie-opleidingen zijn onder andere geaccrediteerd door Registerplein, FGZP, SRVB, NOBCO, NIP, LV POH-GGZ en V&V & Register Zorgprofessionals.

meer info

De fiscus betaalt mee!

Meer info

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden