Over de opleiders Positieve psychologie


Hugo WebsiteDr. Hugo Alberts
(1980) is docent psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van de master psychologie in 2002, promoveerde hij in 2007 op het thema zelfcontrole. In 2006 werd de positieve psychologie een belangrijke focus van zijn onderzoek en onderwijs.


Sinds 2006 is hij verantwoordelijk voor de organisatie en vormgeving van diverse blokken over positieve psychologie binnen de bachelor en master van de opleiding Psychologie.  Daarnaast geeft hij lezingen aan verschillende universiteiten en op internationale congressen. 

Wetenschap

Naast onderwijs verricht Hugo Alberts onderzoek binnen het vakgebied van de positieve psychologie, naar onder andere mindfulness, compassie, emotie regulatie, optimisme en zelfcontrole. Hij publiceert in Nederlandstalige en internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Praktijk

Hoewel onderzoek en theorie een belangrijk aspect vormen van positieve psychologie, is de daadwerkelijke beoefening en implementatie minstens even belangrijk. Men kan de principes en technieken volledig begrijpen, maar dit betekent niet dat men heeft ervaren wat zij inhouden. Dit vereist herhaalde oefening en toepassing en reikt verder dan het verstandelijk begrijpen. Naast onderzoeker en docent is Hugo Alberts tevens trainer en coach (www.mindfulness-extended.com). Zowel onderzoek als de toepassing zijn deel van zijn dagelijkse leven.

 

Elke Smeets positieve psychologie SeeTrue

Dr. Elke Smeets is gepromoveerd in de psychologie en doet onderzoek naar de effecten van zelfcompassie en positieve psychologie. Ze werkt momenteel als onderzoeker en docent aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.

Daarnaast geeft ze trainingen in zelfcompassie en Acceptance en Commitment therapie. Verder werkt ze als therapeut met een specifieke focus op het verhogen van zelfcompassie.

 

 

Marieke RemmenMarieke Remmen MSc heeft een fascinatie voor de ontwikkeling van mensen en studeerde positieve psychologie (MSc Applied Positive Psychology) aan Buckinghamshire New University, Engeland. Zij heeft tevens een achtergrond in Human Resource Management, organisatieontwikkeling en coaching en werkte bij diverse organisaties in de zorg- en welzijnssector als zelfstandig adviseur, trainer en coach. Daarnaast is ze mindfulness trainer en verzorgt ze opleidingen voor professionals over: 'Mindfulness en Sterke Kanten' en 'Appreciative Inquiry'.

Accreditatie

Eerdere positieve psychologie-opleidingen zijn onder andere geaccrediteerd door Registerplein, FGZP, SRVB, NOBCO, NIP, LV POH-GGZ en V&V & Register Zorgprofessionals.

Meer informatie

Testimonials

Wat ik het meest heb gewaardeerd zijn de in de praktijk bruikbare oefeningen, de hilarische metaforen en de bevlogen en tomeloze inzet van de opleider Hugo Alberts. Meer reacties...