Over de opleiders Positieve psychologie


Hugo WebsiteDr. Hugo Alberts
(1980) is docent psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van de master psychologie in 2002, promoveerde hij in 2007 op het thema zelfcontrole. In 2006 werd de positieve psychologie een belangrijke focus van zijn onderzoek en onderwijs.


Sinds 2006 is hij verantwoordelijk voor de organisatie en vormgeving van diverse blokken over positieve psychologie binnen de bachelor en master van de opleiding Psychologie.  Daarnaast geeft hij lezingen aan verschillende universiteiten en op internationale congressen. 

Wetenschap

Naast onderwijs verricht Hugo Alberts onderzoek binnen het vakgebied van de positieve psychologie, naar onder andere mindfulness, compassie, emotie regulatie, optimisme en zelfcontrole. Hij publiceert in Nederlandstalige en internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Praktijk

Hoewel onderzoek en theorie een belangrijk aspect vormen van positieve psychologie, is de daadwerkelijke beoefening en implementatie minstens even belangrijk. Men kan de principes en technieken volledig begrijpen, maar dit betekent niet dat men heeft ervaren wat zij inhouden. Dit vereist herhaalde oefening en toepassing en reikt verder dan het verstandelijk begrijpen. Naast onderzoeker en docent is Hugo Alberts tevens trainer en coach (www.mindfulness-extended.com). Zowel onderzoek als de toepassing zijn deel van zijn dagelijkse leven.

 

Elke Smeets positieve psychologie SeeTrue

Dr. Elke Smeets is gepromoveerd in de psychologie en doet onderzoek naar de effecten van zelfcompassie en positieve psychologie. Ze werkt momenteel als onderzoeker en docent aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.

Daarnaast geeft ze trainingen in zelfcompassie en Acceptance en Commitment therapie. Verder werkt ze als therapeut met een specifieke focus op het verhogen van zelfcompassie.Barbara Kuiters

Drs.Barbara Kuiters werkt op een diverse en intensieve manier met positieve psychologie. Ze heeft een achtergrond in Psychologie en Neurowetenschappen en Sociale- en Gezondheidspsychologie maar heeft zich tijdens en na haar universitaire opleiding verdiept in de positieve psychologie. Ze werkt nauw samen met Hugo Alberts en is naast psycholoog werkzaam als Positieve Psychologie docent, Mindfulness trainer en Acceptance and Commitment (ACT) therapeut. Barbara heeft onderzoek verricht en trainingen verzorgd binnen de verslavingszorg, het onderwijs en meegewerkt aan innovatietoepassingen (o.a. bij Philips Research Eindhoven en TelePsy).